Logo De Rouck & Verhellen groen tekst png

Nieuws

Loopbaanbegeleiding volgen zit in de lift: meer dan verdubbeld op vier jaar tijd

Op vier jaar tijd is het aantal Vlamingen dat loopbaanbegeleiding volgt, meer dan verdubbeld. Dat schrijft Het Nieuwsblad.  In 2014 hebben 11.500 mensen loopbaanbegeleiding aangevraagd, vorig jaar waren dat er bijna 25.000.

 

Meer en meer Vlamingen stellen zich vragen bij hun loopbaan. Dat blijkt uit recente cijfers van de VDAB. Sinds 1 juli 2013 biedt de VDAB een systeem met cheques aan dat mensen aanmoedigt om stil te staan bij de vraag of hun loopbaan er uitziet zoals ze willen. Iedereen die in de laatste twee jaar minstens één jaar als werknemer of zelfstandige heeft gewerkt, in Vlaanderen of Brussel,  heeft recht op die loopbaancheques. 

 

In 2014 hebben 11.500 mensen loopbaanbegeleiding aangevraagd, vorig jaar waren dat er bijna 25.000. "Het feit dat we langer moeten werken, doet mensen nadenken over wat ze willen of wat ze willen gaan doen in hun loopbaan", zegt Shaireen Aftab van de VDAB. "Daarnaast heeft de stimulering van de overheid de drempel fors verlaagd om zo'n begeleiding te volgen."

 

Bron : www.vrt.be